אוכל תאילנדי
האוכל התאילנדי מפורסם בכל העולם. ידוע שמי שטס לתאילנד צריך להתאמן לאכול אוכל תאילנדי חריף וחם. מאחורי כל מנה קיים עיקרון מנחה בסיסי והוא ההרמוניה. איזון עדין ומדוייק בין צ'ילי חריף למתיקות קלה, כפיר ליים לימוני ועוד מטעמים.
מבוא למטבח התאילנדי
תלוי מי מבשל את זה, למי זה מבושל, מה האירוע, והיכן הוא מבושל. כל התשובות לשאלות הללו צריכות להוות את הבסיס לאוכל התאילנדי שיתאימו לכל חיך. במקור, בישול תאילנדי משקף את המאפיינים של סגנון חיים בקרבת הים. בעלי חיים מימיים, צמחים מין הים ועשבי תיבול היו המרכיבים העיקריים בתפריט הבסיסי של המשפחה התאילנדית. חתיכות גדולות של בשר לא נראה בבישול התאילנדי מהסיבה הפשוטה שבשר לא זמין ברבים מהכפרים בתאילנד.
עם רקע הדתי הבודהיסטי של התאילנדים, התרחק הבישול התאילנדי משימוש בבעלי חיים גדולים במטבח והתמקדו יותר בטעמים הנהדרים של עשבי התיבול והתבלינים החזקים. שיטות בישול תאילנדי מסורתי היו הקפצה ואפייה, או צליה. השפעות סיניות הביאו למטבח התאילנדי את הטיגון, ומערבבים טיגון בשמן עמוק. השפעות המטבח הסיני על התאילנדי החל מן המאה ה -17 וכולל בין השאר טעימות ונגיעות מבני לאומים שנים כמו המטבח הפורטוגזי, הולנדי, צרפתי ויפני. פלפלי צ 'ילי הוכנסו לבישול תאילנדי במהלך 1600s בשלב מאוחר על ידי מיסיונרים פורטוגזים שהיו במקום בעת שירותם בדרום אמריקה.
ארוחה תאילנדית מוגשת בפעם אחת וללא השתהות בין המנות. המנות העיקריות יחד עם הראשונות, מה שמוכן מוגש לשולחן. הרעיון מאחורי צורת הגשה זו היכולת להנות משילוב של מגוון טעמים המשלימים זה את זה. לעומת קארי הודי חריף המורגש בשפתיים ובחיך לאורך זמן, הקארי התאילנדי הרבה יותר חריף ושורף את השפתיים והלשון בעוצמה אך לזמן קצר בלבד עד שמתעשתים ונותנים את הביס הבא.
ארוחה תאילנדית ראויה צריכה להכיל מרק, תבשיל קארי עם התבלינים ובתוכו דגים וירקות. במקום תבשיל קארי אפשר להגיש סלט מתובל היטב. המרק יכול להיות חריף אבל הקארי אמור להיות רגוע יותר ומרגיע את החריפות של המרק. חייבת להיות הרמוניה בין הטעמים השונים שמוגשים לשולחן.
אוכל תאילנדי הוא אכל עם מזלג וכף. אפילו ארוחות צלחת אחת, כגון אורז מטוגן עם חזיר או אורז מאודה ומעליו ברווז צלוי, מוגשות על פרוסות בגודל נגיסה או גושים המדגישים את הצורך בסכין. הכף משמשת להעברת מזון אל הפה כרגיל…
באופן אידיאלי, לאכול אוכל תאילנדי הוא עניין חברתי שמעורבים בו שני אנשים או יותר, בעיקר בגלל מספר גדול יותר של הסועדים מספר גדול יותר של מנות יוצא מהמטבח המהביל. באופן כללי, שני סועדים כדי שלוש מנות בנוסף הצלחות הפרט שלהם של אורז מאודה, שלושה הסועדים ארבע מנות, וכן הלאה.
ארוחה אידיאלית תאילנדית היא שילוב הרמוני של פיקנטי, עדין, מתוק וחמוץ, והוא אמור להיות מספק את הקיבה ןלא פחות את העין, האף וחוש הטעם. ארוחה טיפוסית עשויה לכלול מרק צח (מלונים מרירה אולי ממולאים בשר טחון), תבשיל מאודה (מולים ברוטב קארי), מאכל מטוגן (דג עם זנגביל), סלט חם (פרוסות בשר בקר על מצע חסה, בצל , צ 'ילי, נענע ומיץ הלימון) וכן מגוון של רטבים שאליו אוכל הוא טבל. זה יהיה ואחריו קינוחים מתוקים ו / או פירות טריים כגון: מנגו, דוריאן, ג'ק פרוט, פפאיה, ענבים או מלון.