אוכל ומסעדות במדריד
כשמדובר באוכל, מדריד היא ללא ספק סיר מבעבע של תבשילים אשר מקורם הינו מכל קצוות חצי האי האיברי. בספרד אתם עשויים לטעום כמה מן המטעמים הכי ערבים לכך שטעמתם אי פעם, אז קדימה, היו הרפתקנים ואל תהססו לנסות.
"טאפאס" "טאפאס" הם מנות קטנטנות של תבשילים מקומיים. מבחר תבשילי ה"טאפאס" הוא גדול ומגוון מאוד. על מבחר זה נמנים "טאפאס" עשויים מגבינות, "טאפאס" עשויים מפירות ים, "טאפאס" עשויים בשר ו"טאפאס" מירקות. צאו למסע קולינרי בין בר "טאפאס" אחד למשנהו, זוהי דרכם של תושבי מדריד ואל תשכחו לכלול במסעכם את "אל בוקאייטו" אשר לא לחינם מומלץ ע"י המקומיים. טיף: נסו את הקיפונים האדומים, הם תמיד טריים! שימו לב לא להזמין גרסת סאנגריה מעורבת במים!
סועד בררן
המינגווי ידוע בכתיבתו אבל לא בעובדה שהיה סועד בררן. הסופר המהולל היה נהנה לאכול חזיר צעיר צלוי במסעדה אשר עונה לשם "סוברינו דל בוטין". המסעדה הזאת קיימת כבר משנת 1725 ונודעת בהיותה המסעדה אשר מעלה את הניחוחות הכי מעוררי תיאבון בכל העיר.
חממו את לבכם
בימי החורף הקרים שבו לכם ב"מאלאקאטין", המקום בו ניתן לטעום את הנזיד המקומי שהינו תערובת של חומוס, כרוב, חזיר, בקר ועוף. זוהי ללא ספק הדרך לנצח את הקור החורפי. הארוחות כוללות יין וקינוחים. מומלץ להזמין מקומות מראש מאחר ומדובר במסעדה קטנה אשר תמיד נמצאת בתפוסה מלאה.
מאכלי הים הכי טעימים במדריד
המסעדה "קאבו מאיו" אשר שוכנת בקצה האזור הצפון מזרחי של העיר מגישה ליושביה את מעדני הים הכי טריים ואנינים במדינה כולה. אין פלא אם כן שאפילו משפחת המלוכה מגיעה לסעוד שם את לבה. מרק דגים ממחוז קנטאברייה מתובל בקורנית הוא אחת מן המנות המפורסמות של המקום.
אלגנטיות וסגנון במסעדות במדריד
אלגנטיות וסגנון היא הדרך לתאר את רבות מן המסעדות בעיר. אחת מהן היא מסעדת "סולה", מסעדה חדשה יחסית אשר נודעת באלגנטיות שלה ועם זאת מעוצבת בסגנון לא יומרני. במסעדה מוגשים מטעמים מן המטבח הים תיכוני כמו גם הספרדי והיא מציעה ליושביה מבחר של לא פחות מ-4000 יינות שונים ומגוון מצוין של ירכי חזיר איברי מעושן, זה אשר בזכותו הפכה המסעדה לשם דבר. במסעדה הנפלאה יושבים לסעוד את לבם השפים המפורסמים בכבודם ובעצמם. אם חפצתם בארוחה רומנטית, שבו במסעדת "אמפארו" אשר שוכנת באחד מן האזורים הכי אלגנטיים של העיר ומגישה ליושביה כמה מן התבשילים המשובחים ביותר בנמצא.
בשעות היום תיהנו לסעוד מתחת לכיפת שמיים המציפה את החדר בקרני אור ובשעות הערב לאורם של פנסים. השירות מצוין ורשימת היינות לא מאכזבת. מסעדות הגריל הן מאוד פופולאריות בכל רחבי ספרד ובמיוחד במדריד, בה מקומיים ותיירים כאחד נוהגים לשבת במסעדת "אסאדור פרונטון" הנודעת ולאכול חזיר צעיר, דג זאב ים בסגנון בסקי, סרדינים בגריל ובקלה. סלבריטאי ספורט ופוליטיקאים נצפים תכופות לבקרים סועדים את לבם במסעדה זאת.